Jeg har samlet noen enkle tips om hva du bør gjøre når du starter arbeidet med en ny webside.

1. Tenk gjennom innhold og struktur

Når du skal ha en ny webside er det lurt å tenke nøye igjennom hva du vil oppnå med den. Hva skal den inneholde? Ta gjerne en titt på andre websider (for eksempel bedrifter i samme bransje som deg selv), og tenk igjennom hva du liker og ikke liker.

Start gjerne enkelt og bygg ut websiden etterhvert. Noen kan klare seg med en en-sides webside, mens andre ønsker en webside med undersider.

En webside bør minimum inneholde kort informasjon om firmaet og hvordan man kan komme i kontakt med dere. Og hva dere tilbyr kundene.

2. Skriv tekst

Det er alltid mer jobb enn man tror å skrive teksten til en webside. Så det er lurt å begynne på med en gang!

Tenk på hva du bør fortelle kunden. Hvorfor oppsøker de websiden din? Hva ønsker de å vite? Gjør den informasjonen lett tilgjengelig på websiden. Kanskje den skal ligge på forsiden?

I punkt 1 har du tenkt gjennom hvilke undersider du vil ha, nå kan du skrive teksten til disse.

3. Bilder

Skal du ta bilder selv, leie inn en fotograf, eller kjøpe bilder fra en bildedatabase?

Det første du må tenke igjennom er hva du trenger bilder til. Hvis du selger produkter er det viktig med gode bilder, og da kan det være lurt å leie inn en fotograf. Det samme hvis du trenger bilder av de ansatte. Hvis du ønsker å ta bilder selv er det lurt å finne et sted med en rolig bakgrunn og mye dagslys.

Bilder kan også brukes til å underbygge et budskap, og da er det mulig å få tak i gode illustrasjonsbilder fra en bildedatabase.

Obs! Bilder du finner på Google kan du ikke bruke på din egen webside uten å be om tillatelse.

4. Å blogge, eller ikke blogge…

Er du glad i å skrive? Har du nok du kan skrive om? Nok til å produsere en informativ artikkel 2-4 ganger per måned hele året?

Da kan du ha en blogg. Ellers – dropp det! Det er bedre å ha en velholdt og informativ webside uten blogg enn en webside der det siste blogginnlegget fortsatt sier «God jul» i midten av mars.

For å finne ut om du har nok innhold til å fylle en blogg kan du skrive en liste over aktuelle temaer.